Doa Untuk Anak Mama Papa

Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan
sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain
penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada di perutku dengan rupa yang baik, dan
tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.

Ya Allah,
keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Jadikanlah dia sihat
yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah
lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat
Nabi Muhammad S.A.W dan segala puji bagi Allah, Tuhan Semesta Alam.

Amin amin amin ya Rabbal 'Alamin.

Ice Pack Tahan Lasak

sementara boleh bukak blog ni baik kita tabuh entry banyak-banyak. hehe. kali ni nak cerita pasal ice pack untuk cooler bag pulak. oh, Alhamdulillah rezeki Arsyad Hadi masih ada walaupun dah sendu-sendu sikit sekarang. mama still mengepam di ofis, makanya ice pack ni memang tetiap hari keluar masuk freezer. untuk makluman, ofis mama takde fridge mahupun freezer. freezer nak simpan chemical ada la. huhu. tapi takpe, asalkan ada cooler bag, insyaAllah susu bertahan sampai ke petang.

mula-mula dulu mama pakai ice pack Stylo Mama. RM30 untuk 3pcs. bertahan sampai 6 bulan je. pastu pecah satu persatu. sampai sekarang Acad dah 10bulan tinggal seketul je lagi. pastu, mama beli ice pack Autumnz plak. RM18 untuk 3pcs. murah sebab beli kat Parenthood Expo. hehe. tapi time puasa haritu pecah pulak seketul. tak perasan mula-mula. bila amek botol dari dalam cooler bag, pastu nampak macam ada gel kat keliling botol, terus check ice pack. sah dah bocor seketul. aaaaaaaa.

tengok! dah terkeluar gel tu. =(
makanya tinggal 2 ketul je la ice pack untuk ke ofis. belum cite ice pack untuk cooler box Acad lagi. kadang dah sampai umah, dah main-main dengan si kenit tu terlupa pulak nak masukkan balik dalam freezer. sudahnya bergilir la dengan icepack Autumnz n Sarakids yang seketul tu. hmm.

tapi last weekend, gi jenjalan kat Alamanda motifnye nak cari compact powder. harus ke Guardian@Watson la kan? gi tengok kat Watson, dah abes plak kaler yang mama pakai. naik la ke Guardian. betul-betul sebelah Guardian tu ada kedai baru, Japan Home Centre namanya. macam menarik je kedai baru ni. hehe. papa takmo masuk, so sila tinggal luar, biar mama masuk. =P sekali terjumpa ice pack baru ni :

inilah dia rupa ice pack tu.


yezza, sila gosok mata. RM3 je seketul!!

sama tinggi dengan botol Medela 8oz, so boleh zip cooler bag! hehe.

tak ke jimat SANGAT kalau beli ice pack ni? bayangkan kalau beli 3 ketul, baru RM9. daripada beli icepack yang plastik lembik tu paling murah RM18 dapat 3 ketul kan? not good not good. ekceli icepack ni ada memacam saiz. mama beli yang besar sket untuk letak dalam coolebox Coleman. baru RM5.50. icepack Coleman yang mama pakai sekarang RM29.90. gile membazirrr! so sekarang dah ada backup icepack, no worries kalau terlupa simpan semula icepack bila balik keje. hehe. sila terjah Japan Home Centre, Alamanda ye. =)


p/s : saya takde share dalam Japan Home Centre. tiada juga sebarang pertalian dengan tokey JHC. =P

19 comments:

Anonymous said...

mcm mana guna ice pack ni, mcm gel biasa jugak ke

youramirah said...

aah. mcm biasa. bekukan kt freezer, pastu guna mcm biasa. tahan lama & ofkos tahan lasak. hehe.

Anonymous said...

nape coleman u kate membazir??br nk beli coz next 2 weeks dh start keje...

Anonymous said...

Nak jgk..tp sy duk kuantan mcm mane nk bli..huhu..

ibnu marzuki al firdaus said...

nikah Siam LEBIH Jimat daripada kahwin kat Malaysia :P in term of cost lah ;)

ibnu marzuki al firdaus said...

nikah Siam LEBIH Jimat daripada kahwin kat Malaysia :P in term of cost lah ;)

Anonymous said...

Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering
if you knew where I could get a captcha plugin for my comment
form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having difficulty finding
one? Thanks a lot!

Feel free to visit my weblog :: wiki.nethique.info

Anonymous said...

I am curious to find out what blog system you have been
using? I'm having some small security problems with my latest blog and I'd like
to find something more risk-free. Do you have any solutions?


Feel free to visit my homepage ... www.grazitumano.lt

Anonymous said...

An impressive share! I've just forwarded this onto a friend who was doing a little homework on this. And he in fact ordered me dinner due to the fact that I found it for him... lol. So allow me to reword this.... Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to discuss this issue here on your internet site.

Feel free to surf to my web-site ... stretch mark lotion

Anonymous said...

I visit day-to-day some sites and websites to read posts, but this website offers feature based
posts.

Visit my webpage; www.web.auto-stop.com.pl

Anonymous said...

Its like you read my mind! You appear to know
a lot about this, like you wrote the book in it or something.

I think that you can do with a few pics to drive the message home
a little bit, but other than that, this is fantastic blog.

A great read. I'll definitely be back.

Stop by my web blog - araclar.im

Anonymous said...

It's nearly impossible to find educated people in this particular topic, but you seem like you know what you're talking about!

Thanks

My blog post - How To Get Rid Of Stretch Marks

Nicholas Wong said...

halo...kat mana aku boleh beli ice pack tu?

youramirah said...

Hi Nicholas,

you boleh beli ice pack tu kat Japan Home Centre, Alamanda Putrajaya. Just next to Guardian.

Anonymous said...

Byk tak stok kat japan home centre tu?igt nk beli 24 botol..

Anonymous said...

assalam , boleh tahan bpe jam ye ici pack nie? TQ

Anonymous said...

Tqvm sis bcoz give info...sis u lar penyelamat nusa & bangsa.dgn cergas akan ke lokasi..

Hezzy Hazirah said...

Assalamualaikum...sis, klau kirim kat sis n nnti sy bayar boleh ke??

Hezzy Hazirah said...

Assalamualaikum...sis, klau kirim kat sis n nnti sy bayar boleh ke??

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up