Doa Untuk Anak Mama Papa

Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan
sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain
penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada di perutku dengan rupa yang baik, dan
tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.

Ya Allah,
keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Jadikanlah dia sihat
yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah
lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat
Nabi Muhammad S.A.W dan segala puji bagi Allah, Tuhan Semesta Alam.

Amin amin amin ya Rabbal 'Alamin.

The Best Disposable Nursing Pads

heh, kekdahnya nak buat review bergambar tapi tak dapek la nampaknya sebab mostly try time dalam pantang. so paham-paham je la dalam pantang memang dok leka dengan anak je lah. so gambar semua adalah carian google sajek.

time pregnant punye la tak kisah nak beli nursing pads ni sebab tak tau dengan pencapaian susu badan cemane kan. tapi kau, sekali datang dia punye bengkak, umangaiiii memang sakit ketiak dibuatnye. so nak tak nak, haruslah dipam keluar susunya. tapi tu kalau bengkak, kalau tak bengkak pon, meleleh-leleh macam anak mata air gunung tu dia punya mengalir. sampai basah baju ok! so apa yang perlu kita buat puan-puan, ialah pakaikan pads pada cik nipple kita ye.

memula, mintak tolong ibu belikan nursing pads. sebab time tu dah start pantang kat seremban, so hasben balik kejap-kejap je. nak tunggu dia balik baru nak beli memang tak la sebab tak tahan ok dengan rembesan susu ni. bayangkan time mandi pon boleh menitik-nitik? gile pulak rasanya kalau bawak botol susu nak tadah susu tu dalam bilik air. hehe.
the first trial is Fiffy Deluxe Disposable Breast Pads. (oh lupa nak cakap, nursing pads ngan breast pads adalah mende yang sama) price RM25 kat Giant, ada 24 pcs je. so sekeping singgit, singgit lagi packaging kot. huhu. tapi berbaloi pakai sebab penuh satu cup bra & tebal sikit compared to others. tapi haritu tengok kat Family Store RM18.90 jek. sengal punye Giant! yang best ialah packaging sekeping-sekeping. so kalau cik breast sebelah dah penuh, leh bukak peket lain. ada satu sticker kat belah atas. so tampal leklok la ye.

second trial, Tollyjoy Disposable Nursing Pads. harga RM23.90 kat Family Store, ada 40 + 8 pcs. yg 8 pcs tu free konon. pad dia ok, penuh satu cup bra jugak. sticker ada satu gak belah atas. tapi packaging sekali sepasang (maknanya dua keping). so kalau cik B sebelah dah penuh, terpaksa bukak satu peket, tapi pakai satu je. so cane yang lagi satu? agak terdedah di situ sebab kita nak cover nipple, pastu baby minum susu badan gak kan? dah cemane nak tau habuk masuk ke idak? satu hal pulak nak selotep peket tu kan. tapi design pads ni cantik, belakang tu ada bunga-bunga pink. mama kan suka pink. hehe. still bukan nombor 1 di hati I.
ketiga, Anakku Dispoasble Nursing Pads. harga RM24.90 kat Parkson. ada 20++tak silap. beli sebab terpaksa. time tu kebetulan stock dah takde, pastu tak kuasa nak pegi tempat lain, beli je lah. pad ok, full cup tapi nipis sikit. takde la sampai tembus tapi cepat penuh. ke sebab susu mama banyak sangat? hehe. sticker sama gak ada satu.

keempat, Pureen Disposable Nursing Pads. RM37.90 kat Jusco. terpedaya dengan harga sebab ada 84 keping. sekali kau pegi Manjaku RM32 jek time sale. gilo! tapi takpe, lantakkan je la pakai tapi jenuh gak la nak menghabiskan 84 pcs tu. tak sabar nak beli cap lain! huhuhu. yang ni mama tak rekemen langsung sebab pad tak penuh cup, kecik sikit dari yang lain. so make sure tampal betul-betul center ngan nipple. mama selalu tersasar sebab mana la nak perasan kita dah beralih badan time tido kan, tersenget sikit pad tu makanya bra selalu je basah. bila bra basah, jadi tak selesa la nak menyusukan budak tembam tu. huhu.


lastly, the latest trial is Pigeon Disposable Breast Pads. RM36 kat Carrefour. tapi skang tengah promotion buy 1 free 1. ada 36pcs sekotak so bila beli satu dapat lagi satu kotak free 36pcs jugak. yang ni memang TERBAEKKKKKK sungguh sebab TEBAL, DESIGN PAD YANG UNIK, ADA DUA STICKER ATAS BAWAH UNTUK MAKE SURE PAD TAK BERALIH. so kesimpulannya mama dah jatuh cinta dengan cap Pigeon ni. almaklumlah brand internasionale haruslah high quality kan. pulak tu tengok harga la. so sementara ni gi la terjah Carrefour Midvalley sementara stok masih ada. hehe. kalau dah habis harap diampun ye sebab mama dah borong. hihihi.

tapi kan bila pikir-pikir, kalau pakai washable nursing pads mesti lagi jimat kan? memang la, tapi satu hal la pulak nak membasuhnye. pad tu kan sekepin gitu, so possibility untuk senang hilang bila dilipat adalah tinggi. satu hal la pulak asek nak tengok kat ampaian pad ni dah kering ke belum. kan senang amek je disposable punye dalam kotak, pastu dah penuh, buang. hehe. dasar pemalas. tu je sebabnye. =P

10 comments:

Mimy Hamid said...

eh banyak jugak breast pad nak pakai eh...akak baru beli 36 jek...lebih rupanya...tapi akak beli washable breast jenis pureen 3 pek..cukup ke ni?

youramirah said...

banyak kak nak pakai. satu hari saya pakai 3 pasang. tu pun tunggu betul-betul penuh baru rasa berbaloi. bayangkan kalau sekotak ada 36, untuk bape hari je tuh? tapi akak dah ada washable 3pek (3psg la ek) kira ok la tu untuk cover bila yg disposable punya dah abis. sebab kadang tu saya sendiri lupa dah abis stok, so sementara nak gi beli tu saya sumbat ngan hand towel/tisu je kak. sadis kan? =P

Anonymous said...

Hello would you mind letting me know which hosting company you're using? I've loaded
your blog in 3 completely different browsers and
I must say this blog loads a lot quicker then most.
Can you recommend a good internet hosting provider at a honest price?
Thanks a lot, I appreciate it!

Here is my web-site; mederma stretch mark therapy

Anonymous said...

Woah! I'm really loving the template/theme of this site. It's
simple, yet effective. A lot of times it's very hard to get that "perfect balance" between user friendliness and visual appeal. I must say that you've done a very good job with this.
Additionally, the blog loads extremely fast for
me on Safari. Superb Blog!

My site - earthstools.com

Anonymous said...

I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up!
I'll go ahead and bookmark your site to come back in the future. All the best

Visit my web-site; gamecp.com

Anonymous said...

It's awesome in support of me to have a website, which is useful for my experience. thanks admin

My website - buy cheap solar cells bulk

Anonymous said...

I used to be able to find good advice from your content.


My website ... how to get rid of stretch marks

Anonymous said...

Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this
blog loading? I'm trying to determine if its a problem on my end or if it's the blog.
Any responses would be greatly appreciated.

Feel free to visit my page: stretch mark lotion

Anonymous said...

Thanks for finally writing about > "The Best Disposable Nursing Pads" < Liked it!

Feel free to visit my website; laser stretch mark removal

Anonymous said...

Interesting blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

A design like yours with a few simple adjustements
would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design.
Cheers

Feel free to visit my homepage ... http://green.heritagepatriots.com/groups/honorsgeometryproject2ndperiod/wiki/57fe6/Women_Hormones_When_Men.html

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up