Doa Untuk Anak Mama Papa

Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan
sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain
penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada di perutku dengan rupa yang baik, dan
tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.

Ya Allah,
keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Jadikanlah dia sihat
yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah
lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat
Nabi Muhammad S.A.W dan segala puji bagi Allah, Tuhan Semesta Alam.

Amin amin amin ya Rabbal 'Alamin.

Lagi 8 Hari


lagi 8 hari mama tak dapat tengok awak tido siang..


tapi mama akan make sure dapat main dengan awak malam-malam..

sebab,

nanti 27 Disember mama kena masuk keje balik.
sedih sebab kena tinggalkan awak dengan orang lain.

mama kena pegi keje sayang.

adoiyai, apasal la office ni takde nursery??
kan best kalau ada nursery kat office.
harus mama datang tengok every hour. huhu.

Arsyad Hadi is now weighted 5.115kg. sudah berat woo ini budak.
mau taknye mengopek je 24jam. dah satu hal pulak nak pisahkan kopek asli dengan kopek pelesu.
ini budak dah pandai beza, kopek pelesu takde bau bacin macam mama. hehe.
apa pun after all, mama harap Arsyad Hadi duk baik-baik dengan opah ye time mama papa pegi keje.
btw, opah tu babysitter dia.

kejap je kan dah nak abis cuti bersalin 2 bulan.
tak ready lagi nak keje sebenarnye.
bukan apa, sebab nak kena 'berpisah' kejap dengan anak.
alangkan sekarang ni pon time mandi terngiang-ngiang kat telinga dengar dia nangis, inikan pulak 8jam duk kt opis. huwaaaaaaaaaa.....

8 comments:

Mimy Hamid said...

kejap nya nak 2 bulan dah...sure rindu giler pasni...duhai tengok muka arshad hadi dah besar gini..sabar ek mama

~YUN~ said...

cian mama nk keje dah..hehe!macam muka mama die la..aunty yun cium sikit boleh x?hehehe

youramirah said...

kak mimy : tu la pasal. kan best klu jadi surirumah kan? huhu. akak bila due? take care!

yun : anak manja mama ni. klu mama lalu depan dia tgk la dia buat mulut cemek2 tu. hihi. nak cium sikit je? bayar 20 sen. hehe

iizla said...

hensemnya arshad ni, nama pon best!!
saya masa mula2 masuk keje pas cuti bersalin, meroyan sorang2 kat opis. kejap2 bukak henset tgk gambar anak. huhu..

youramirah said...

iizla,

tengkiu. nama dapat ilham dalam mimpi time pregnant dia 3 bulan. hihi
tu yg berbelah bagi nak mausk ofis ni, kompom jadik blues camtu punye. huhu

Anonymous said...

akak kan masa hari pertama tinggalkan anak kat babysitter menangis je kat opis. rindu kat anak. padahal umah babsitter ngan opis tak jauh pun masa tu....

~ azimah jais ~

AJ The Mommy said...

omg he is so cute! =)

anyway, selamat bekerja dan mengalami kerinduan tahap maksima di tempat kerja kelak. heheh

youramirah said...

kak jimah,

aduh. saya pon termenangis pulak kt ofi. ada cite nnt saya pdate jap lagi. hihi.

aj,

budak nenit ni mmg tembam sgt. baru dua bulan dh pakai baju 3-6months ye. huhu. mewarisi ketembaman mak/apak gamaknye. =P

hui, haruslah tahap super maksima kerinduannye. bila pikir balik, dia byk habiskn masa kt bs je kn. huhuhu

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up