Doa Untuk Anak Mama Papa

Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan
sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain
penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada di perutku dengan rupa yang baik, dan
tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.

Ya Allah,
keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Jadikanlah dia sihat
yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah
lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat
Nabi Muhammad S.A.W dan segala puji bagi Allah, Tuhan Semesta Alam.

Amin amin amin ya Rabbal 'Alamin.

Ehem ehem..

Assalamualaikum mommies & readers!
 
Lama gila blog ni terabai. Last entry August 2012 pulak tu. Ye lah, dulu kan IT dept banned semua social sites, even nak beli poplook pon tak bleh. Aiyohaiiii. Harus banyak sangat updates on mama & Acad. =) kita summarized je lah ek. Hihi.
1.       Acad dah boleh berjalan. Alhamdulillah on his 10th month aritu. I thought macam awal gile baby dapat jalan by 10th month, sebab thru experience kengkawan & family members by age 1 yr pon ada yang still memapah lagi. Maybe depends on budak tu jugak kot kental tak kental. I’m not saying yang my Acad is kental enough ye, rezeki memasing la kot kan. Ada plak yang kata, boy cepat jalan, girl lambat sebab boy lasak & loves to explore. Ada gak yang kata Acad cepat jalan sebab fully bf. Maybe one of the reason je la kot. Even I am a pro-bf mama, tapi I tak kondem mommies yang kasi fm k. so, kita takmo cita tu. Takmo takmo takmo. =)
2.       Acad is still bf-ing. Alhamdulillah di ketika ini, the supply & demand is still enough. Tapi takde la sampai stok melambak-lambak. Takat pump hari ni untuk stok hari esok je. My bf journey memang tough gila wa cakap lu. Bangun pagi mata merah tak cukup tu satu cite lain, dengan Acad menyonyot tengah malam 2-3 kali jugak. Budak ni sepsis makan tak banyak, tapi minum sangaaaaaaat banyak. Boboy katakan! Hihi.
3.       Mama dah tak keje kat Cheras dah! Hepi!!! Sekarang still PA kat IPT, but now in KL! Suka suka. Dok ngejas masa lagi ni. Sebab sebelum ni masuk ofis kul9, tapi sekarang masuk kul8.30. so everything must be 30mins advanced now! Tapi hepi sebab sampai rumah sebelum Maghrib. =)
4.       Thinking to pursue Master yang dok terbengkalai sebelum ni. Sebab jeles pulak nengok kakak ipar register lambat dari mama, dah grad dah. Tapi memang dia struggle sangat, dengan boboboi dua orang. Eh, tetiba hold jap la. Hehehe.
5.       Acad will turn 1 in one week, maknanya on 24th harus makan kek la kita!! Tapi kan 24th tu hari Rabu, still on working day, kita beli satu slice je la dulu kot. Balance kita makan time raya haji. Hehehe.
6.       Mama dah put on weight sket lah. Dah 70kg tapi dok tang tu je. Baju semua Alhamdulillah still bulih zip. (ke baju memang besar dah? Wakaka) Tak plan lagi untuk adik Acad. Kita tunggu Acad 2tahun la eh. Lagipun mama nak focus bf Acad sampai 2tahun. Doa-doa eh.
Dah tu je kot update sekarang ni. Macam-macam nak cerita sebenarnya. Pasal bf especially. Hehe.
Oh, cooler bag dah sold out ye. Later on kalau mama nak tukar cooler bag lagi, mama update sini k. dadadadaaaaa..

2 comments:

Mimy Hamid said...

lama mira tak story mory..mana gambo acad terbaru...nak tengok...cepat acad jalan tau...fayel 8bulan baru la merangkak heheh...best dengar rezeki mira ngan susu ibu..susu akak dah drop syg..setitik dua saja keluar dan dukacita fayel tak nk direct ..dia tolak habis mentah mentah..so FM saja la sekarang ni

PutriesNoora said...

mana pic acad menantu kita?eh eh eh...hehehe..nak setahun dah dia....membesar dengan sihat ye acad hensem!=D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up