Doa Untuk Anak Mama Papa

Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan
sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain
penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada di perutku dengan rupa yang baik, dan
tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.

Ya Allah,
keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Jadikanlah dia sihat
yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah
lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat
Nabi Muhammad S.A.W dan segala puji bagi Allah, Tuhan Semesta Alam.

Amin amin amin ya Rabbal 'Alamin.

Jom Buat Stok Untuk Ramadhan!!

plus minus 8oz every session. =)
semenjak kehadiran SWING ni tak tau la nak kata apa. syukur sangat sangat sangat sangat. pelaburan yang SANGATTTTTT berbaloi. sebab sebelum kehadiran SWING, tiap kali pam dapat la maximum 5oz. tu pon kena tunggu bengkak dulu baru leh dapat. Acad plak minumnye kussss semangat, dulu zaman lepas pantang dapat la bekalkan 24oz, tapi sejak dah peot tu susu makin sikit makin susut. kais pagi makan pagi katanya. pam harini untuk esok. kadang sampai lunchtime terkejar-kejar balik topap susu. T_____T

maybe ada yang kata faktor breastpump tak penting, tapi pada mama, faktor breastpump amat penting bagi mama yang kerjanya dok susun jadual bos. kejap-kejap kang, amirahhh, kejap-kejap kang emel masuk, kejap-kejap nak kena jumpa dean, aishhhhhh. kalau ikut jadual pumping, MUST BE EVERY 2HOURS. tapi sepanjang mama keje dari 9 pagi sampai 6 petang, maximum dapat pam 3 kali je. kadang-kadang, dua kali, paling teruk sekali je. tu pon sebab dah tahan bengkak dah. =( kadang bila rasa down, membuak-buak perasaan google the best FM available tapi pastu bila tengok gambar Acad, alahaiiiii, lomah jantung den! Alhamdulillah mama survive dengan pam manual Anakku sampai Acad berumur 6bulan. =) *tepisbahueksyensikit*

so sekarang sedang giat membuat stok semula untuk bulan Ramadhan bulan depan. jom mommies kita buat stok!!

11 comments:

Cheyan said...

banyak nya..... jeles!!

youramirah said...

Cheyan,

saya baru nak buat stok ni. takdela banyak compared to orang lain yang tak payah pakai pam pon bleh dapat 20oz sehari. =) rezeki memasing kan. syukur masih ada susu buat bekal anak. hehe

jom buat stok!! (tapi tak sedar diri belum ganti puasa. helpppp!)

Mimy Hamid said...

swing mcm best..rasa nak jual autumz gak la.....8 oz tu persession...powerrrrrrrrrr

youramirah said...

kak mimy,

memang best swing kak! hehe.
akak pakai autumnz ultimate kan? double pumping best x? saya haritu terdesak sangat-sangat nak beli pam, tu yang tutup mata beli swing tu. huhu. akak pos la kt grup KIM tu, mesti ada yg nak beli klu akak nak let go. saya let go MODU saya kt situ jugak. hehe.

mazrina said...

awk pakai swing tu guna letrik ke bateri? bape lama tahan bateri tu?

youramirah said...

mazrina,

so far tak pernah lagi saya pakai bateri. pakai elektrik je. klu pakai bateri kena ada 4 bateri AA. =)beli yg rechargeable better kot. xyah nak tukar bateri je nnt. hihi

Anonymous said...

Howdy! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
I'm kinda paranoid about losing everything I've worked
hard on. Any suggestions?

Feel free to visit my page buy most Efficient solar panels

Anonymous said...

I am in fact thankful to the owner of this site who has shared this fantastic article at here.


Here is my web page ... stretch mark Lotion

Anonymous said...

For hottest information you have to pay a visit the web
and on world-wide-web I found this website as a
finest website for newest updates.

Feel free to surf to my blog; mederma stretch mark therapy

Anonymous said...

I have read so many content about the blogger lovers but this paragraph is really a fastidious article, keep it up.


Here is my blog: Lbriones.com

Anonymous said...

Hi there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I
genuinely enjoy reading your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same
topics? Thanks a ton!

my blog :: how to get rid of stretch marks

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up