Doa Untuk Anak Mama Papa

Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan
sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain
penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada di perutku dengan rupa yang baik, dan
tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.

Ya Allah,
keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Jadikanlah dia sihat
yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah
lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat
Nabi Muhammad S.A.W dan segala puji bagi Allah, Tuhan Semesta Alam.

Amin amin amin ya Rabbal 'Alamin.

Cerita Arsyad Hadi

hari ni hari Rabu kan? tengok gambar je eh? hehe. gambar-gambar ni semua time kenduri kawen maksu aritu. buat cerita best gak nih. hehe.

Assalamualaikum. Ini saya & papa saya. Aiseh, saya taktau kenapa saya nganga. Terkejut tengok semua biru barangkali. =P

Ini Tok Nyang saya. Tok Nyang nak salam saya tapi saya main-main tangan Tok Nyang pulak. hehe.

Pastu mama letak saya kat bawah untuk saya merangkak. kat depan saya ada pelamin biru. saya kompius kenapa biru?? mama kan suka pink. *tetibe*

Ok saya dah tak heran dah biru-biru ni semua. Main tikar nenek lagi best. Tikar baru woo. =D

Ini Atok saya & Uncle saya. Uncle ni gedik. orang lain suruh panggil Pak Ngah tapi dia nak Uncle jugak. bajet sangattt! Uncle saya suka panggil saya si gomok yang obese. jahat kan? tengok tu dia nak cium-cium saya. Atok rilek je. hehe.

Konon nak buat family potrait. baru nampak macam hari raya. tapi saya kan dah indipendent. saya dah boleh merangkak sejauh 1km/j. kenapa pegang saya? kenapa? saya meronta ronta pon nenek gelak jugak. Uncle boleh pulak sengih. tapi saya confuse kenapa papa tak amek saya?? huhu

dah penat meronta-ronta, jom la tido jap. zzzzzz

tapi kenapa mama tidokan saya depan pelamin?? malu tau mama orang tengok saya tido. harap-harap orang yang bergambar kat pelamin takdelah terselit kaki saya. hihi.

bila orang dok gelak-gelak amek gambar kat pelamin, saya terkejut-terkejut. terus telangkup dan tido bersepah. zzzzzzz

mama buat ape? perasan-perasan depan pelamin tunggu saya tido. sian mama kena jaga saya. gilir-gilir dengan papa sebab orang tengah ramai time kenduri tu. tapi saya percaya, mama suka jaga saya time ni sebab boleh ngelat takyah berlengas kat khemah. kuikuikui

sekian entry bergambar. hehe.

11 comments:

PutriesNoora said...

alahai comeynya...geram!mama arsyad yang cun doakan aunty noora dapat baby cute macam arsyad hadi cecepat eh..hehehe

youramirah said...

hehe aunty noora jangan sedih2. rezeki aunty akan sampai jugak nanti jangan risau. ntah-ntah lagi cute dari Arsyad Hadi kot. hihihi.

take care aunty! =D

arlizha arip said...

sape kawin mira?

youramirah said...

liza,

adik aku yg last kawen. memandangkan bukan aku yg kawen, so aku takut nak jemput kengkawan. huhu sadis.

Mimy Hamid said...

belum raya dah pakai baju melayu yer arshad...mira tempah ke beli...tgh memikir plan ke baju raya ni...baju raya tema color apa mira

youramirah said...

Kak mimi,

Ni baju time kenduri adik saya aritu. Hehe. Geram nak pakaikan dia baju melayu. Adik saya jahitkan. Carik macam susah jumpa je. Huhu. Nak tempah? Hehe. Tema tahun ni macam merah hitam jek. tak pon recycle balik baju ni kalau muat. haha

Anonymous said...

Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
I'll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I will definitely return.

Here is my webpage; How to get rid of stretch marks

Anonymous said...

Greetings from Ohio! I'm bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I love the information you provide here and can't wait to take a
look when I get home. I'm surprised at how quick your blog loaded on my cell phone .. I'm not even using
WIFI, just 3G .. Anyways, great site!

Look into my web blog: stretch mark lotion

Anonymous said...

No matter if some one searches for his vital thing, therefore he/she wishes to be available that in
detail, therefore that thing is maintained over here.

my web blog; kool9x.com

Anonymous said...

This info is invaluable. How can I find out more?



Here is my blog ... mederma stretch mark therapy

Anonymous said...

I'm impressed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that's equally educative and amusing,
and without a doubt, you have hit the nail on the head. The issue is something which not enough men and women are speaking
intelligently about. Now i'm very happy I came across this during my search for something concerning this.

My blog laser stretch mark removal

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up