Doa Untuk Anak Mama Papa

Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan
sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain
penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada di perutku dengan rupa yang baik, dan
tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.

Ya Allah,
keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Jadikanlah dia sihat
yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah
lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat
Nabi Muhammad S.A.W dan segala puji bagi Allah, Tuhan Semesta Alam.

Amin amin amin ya Rabbal 'Alamin.

Langkawi

Kenapa semua orang update cerita pegi Langkawi ni eh? kenapa Langkawi? haha mesti sebab tiket Air Asia promo aritu kan? ekceli mama + papa + Acad pon terjebak sama akan terbang ke Langkawi next month. by the time next month, Acad dah 8bulan insyaAllah. takde syarat baby takleh naik katebang kan? cuma flat rate la untuk infant, RM50. dahtu kena beriba plak kan. takleh imagine cemane Acad naik katebang. mama kompius macam-macam. (dah tau nak kompius gi beli tiket buat ape? T_____T )

kekompiusan itu ialah :

1) boleh bawak stroller tak naik katerbang?
2) kalau tak boleh, kat sana mesti ada jual stroller kan? murah tak?
3) ada kemungkinan baby mabuk naik katebang tak?
4) kalau ada, cane nak handle eh? 45 minit kot dalam katebang tuuuuu.
5) kat Langkawi ada jual barang-barang baby yang murah-murah tak? kata duty free. kalau ada breastpump free layan gak kan? hehe.

sekian kekompiusanku itu. sape dah pegi Langkawi dengan baby kecik harap jawab ye. =P

14 comments:

Mimy Hamid said...

sbb ada infant akak x jd membooking tiket huhu

Emynz said...

hi,stroller boleh naik kapal terbang, tapi tak boleh masuk dalam cabin. nanti time nak boarding tu, crew akan ambik stroller tu then letak dalam cargo. time checkout nanti dorang tunggu depan pintu kapal terbang ngan stroller tu ...

baby takdek mabuk plane tapi make sure mase take off ngan landing kasi dia isap sesuatu, cam puting ke ,kasi susu ke kan sbb baby lebih cepat rase air pressure dalam telinga mase take off ngan landing ^_^


tetibe menyibok komen pepanjang kan hahahaha

salam kenal.

youramirah said...

kak mimy,

saya memula pon tak confident. tapi disebabkan first tiket dah burn time pantang, tu yg ganti balik. papa kata rezeki ke Langkawi dengan baby. hehe. nanti fayel besar sikit boleh terbang k! =)

emynz,

hi, salam kenal jugak! orait. good info! will apply insyaAllah. =)

Anonymous said...

May I simply say what a relief to find someone that actually knows what they are discussing over the internet.
You certainly understand how to bring a problem to light
and make it important. A lot more people should check this out and
understand this side of your story. I was surprised you
are not more popular since you most certainly have the gift.


Take a look at my webpage; stretch mark removal and home remedy

Anonymous said...

I really like looking through an article that will make
people think. Also, thank you for allowing for me to comment!


my page :: http://reflexivecontrol.org/

Anonymous said...

Can you tell us more about this? I'd care to find out more details.

Here is my blog post: buy solar panels direct from manufacturer

Anonymous said...

I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep
it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later on. Many thanks

Feel free to visit my webpage ... Buy Broken Solar Cells Usa

Anonymous said...

Can I simply say what a comfort to find someone that really understands what they are
discussing on the web. You definitely know how to bring an
issue to light and make it important. A lot more people need to check this out and understand this side of
the story. I can't believe you're not more popular given that you definitely possess the gift.


My web site - buy cheap solar cells bulk

Anonymous said...

I will immediately snatch your rss feed as I can't to find your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you've any?
Kindly let me recognize so that I may just subscribe. Thanks.


Take a look at my blog: mederma stretch mark therapy

Anonymous said...

This article will help the internet viewers for setting
up new blog or even a weblog from start to end.

Visit my page; familysurvivalkits.Com

Anonymous said...

I hardly drop comments, but after looking at through a lot of remarks on this page
"Langkawi". I do have 2 questions for you if it's allright. Could it be only me or do some of the responses look like they are left by brain dead visitors? :-P And, if you are writing at other sites, I would like to follow everything new you have to post. Could you list of every one of all your shared pages like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

Also visit my webpage; wiki.isdbenelux.com

Anonymous said...

Hi there friends, pleasant post and good arguments commented at this place, I am genuinely
enjoying by these.

Feel free to surf to my webpage stretch mark lotion

yusri wahab said...

kat sana boleh sewa baby stroller...

Anonymous said...

Sure ke boleh Sewa stroller? Puas sy Google n tanya org Tp hasilnya mengecewakan.. Kalau btl ada blh share no x please? Sy akan ke Langkawi bln depan

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up