Doa Untuk Anak Mama Papa

Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan
sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain
penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,
rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada di perutku dengan rupa yang baik, dan
tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.

Ya Allah,
keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Jadikanlah dia sihat
yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah,
panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah
lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat
Nabi Muhammad S.A.W dan segala puji bagi Allah, Tuhan Semesta Alam.

Amin amin amin ya Rabbal 'Alamin.

Kenduri Solid Food

labu, pear, apple, carrot

labu in action
hoh, mama ni nama je orang nismilan tapi xreti buat masak lemak labu. huhu. ni first time pegang labu. mak datok kogheh (read : keras) lak aiiii. memang camtu eh? tapi bila dah rebus lembut je. hihi.
carrot

apple
ha dengan adanya apple cutter ni sangatlah menyenangkan ye. cutter ni beli kt cosway kot. tak sampai RM10 rasanya. kupas je kulit. pastu letak kat atas buah tu, potong turun ke bawah macam gambar bawah ni. dah siap! hihi.
apple mekar bunga gitu. hehe.

apple in action pulak.

apple after blend.

pear after blend.

carrot after blend.
mama penah perasan yang carrot ni kena tapis dulu ek? aduhhhh. dah buat banyak dah ni tak tapis. cane ek? huhuhuhu.
labu. cantek plak kan? smooth je. =)

so bila dah test semuanya, dapat dikenalpasti bahawa anakku takmo makan sayur dah macam first batch buat dulu. menurun ikut mak la nih tak makan sayur. Arsyad prefer epal & labu kata babysitter. maybe sebab manis kot. sayur kan kelat? haha sorry ye penggemar sayur, mama takleh telan sayur. huhuhu.

mama ingat lagi time Arsyad 5 bulan, bbsitter dah pesan beli Nestum je siap-siap. takpayah susah-susah nak buat puree bagai. sebab leceh nak kena rebus la apa la. mama diam je. pastu dah 6 bulan, mama buatkan solid food, time tu bagi broccoli dulu rasanya. Arsyad makan elok je. petang tu siap request esok bawak lagi ye. haha. yang leceh, yang buat pon mama kan? opah tolong suapkan aje. hihihi.

btw tengkiu so much opah! kalau takde opah pengsan la mama. hehehe.

entry diakhiri dengan gambar budak tombam ni. hihi.



11 comments:

deena awanis said...

hai..thanks sudi jengah blog buruk tuh..hihi

youramirah said...

hai, ngada plak rasa borak kt sini. hahaha.

PutriesNoora said...

comeynya!

Mimy Hamid said...

puree puree in the making....bestnya acad dah makan...makin boolat ni nanti

youramirah said...

putriesnoora,

tengkiu aunty! Acad selalu doa semua aunty TTC akan dapat baby soonest possible. mama acad boleh tunggu, aunty noora pon mesti boleh tunggu. hihi. =)

kak mimy,

peti ais penuh ngan puree kak. ebm nan ado! huhu. asalkan susu cukup utk keperluan harian dah syukur alhamdulillah. =) psstt, saya dah jual pump letrik saya. kikiki

Anonymous said...

This is a really good tip especially to those new to the
blogosphere. Short but very precise info… Many thanks for sharing this
one. A must read post!

Feel free to surf to my webpage :: stretch mark Creams

Anonymous said...

I'm really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it's
rare to see a nice blog like this one nowadays.

my web blog: how to get rid of stretch marks

Anonymous said...

Hello excellent website! Does running a blog like this take a large amount of work?

I've absolutely no understanding of coding but I had been hoping to start my own blog soon. Anyhow, if you have any ideas or techniques for new blog owners please share. I understand this is off topic nevertheless I just needed to ask. Kudos!

Feel free to surf to my web site: buy solar panels miami

Anonymous said...

For the reason that the admin of this web site is working, no question very soon it will be well-known, due to its feature contents.


Feel free to visit my homepage - Buy Solar Panels Kerala

Anonymous said...

I've been browsing online greater than 3 hours nowadays, but I never found any fascinating article like yours. It is lovely worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made excellent content material as you probably did, the internet will be a lot more helpful than ever before.

Here is my web site; forum.websound.ru

Anonymous said...

Hello friends, its great article on the topic of teachingand completely explained, keep it up all the time.



my blog ... mederma stretch mark therapy

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up